Cégbemutató

A Plató SMG Kft. 2000. augusztusában kezdte meg működését, mint jármű- és gépipari tervezésre és gyártásra szakosodott vállalkozás.

Termelési kapacitásunk évente 250-300 jármű átalakítását teszi lehetővé. 1200 m2-es területen szakmailag jól képzett munkatársakkal igyekszünk vevőink igényeit maximálisan kielégíteni.

^
2000

Az indulás

Cégalapításunk óta mintegy 2500 db felépítményt gyártottunk vevőink megelégedettségére. Főbb termékeinket általános és speciális járműfelépítmények, illetve egyedi építésű járművek – főként pótkocsik – képezik. Kínálatunkban szerepel továbbá zárt furgonok rakterének burkolása, utólagos hőszigetelése, valamint berendezése. Igény esetén vállaljuk egyedi kivitelű járművázszerkezetek tervezését és építését is. Általános kivitelben: platós, platós-ponyvás, dobozos, hőszigetelt, fagyasztó típusokat, míg speciális kivitelben: billenőplatós, darus platós, autószállító, élelmiszerszállító,mobil reklámhordozó felépítményeket, ló- illetve egyéb élőállat szállító, valamint emelőhátfallal szerelt felépítményeket és pótkocsikat tervezünk és építünk.

^
2004

Minőségirányítási rendszer

Szolgáltató tevékenységünk keretében gondoskodunk a tehergépjárművek, illetve a pótkocsik forgalomba helyezéséhez, üzemeltetéséhez, kezeléséhez kapcsolódó igények kielégítéséről is, úgymint javítás, felújítás, valamint műszaki hatósági engedélyeztetés és vizsgáztatás. 2004. júliustól céljaink megvalósítása és versenyképességünk további növelése érdekében az ISO 9001:2000 szabvány előírásainak megfelelő minőségirányítási rendszert építettünk ki és vezettünk be.

^
2017

Költözés

A sikeres működésünknek köszönhetően el tudtuk hagyni az addig bérelt műhelyünket, és át tudtunk költözni az új saját műhelyünkbe. Ezt nagy sikerként éltük meg. Az új műhelyünket a saját igényeinknek szerint alakítottuk ki, és szereltük fel, ezzel sokat javult a termelékenységünk is.

^
2023

Napjainkban

A kezdetekhez képest egy kicsit átrendeződött a termékpalettánk. Jelenleg a legfőbb termékeink a  platós, platós-ponyvás, billenőplatós, dobozos, hőszigetelt felépítmények gyártása, illetve javítása. A többi terméktípus, mint a darus platós, autószállító, élelmiszerszállító, mobil reklámhordozó, ló- illetve egyéb élőállat szállító felépítményekből csökkent a kereslet. Természetesen továbbra is foglalkozunk az alábbi termékek gyártásával, amennyiben van rá igény.